Условия за ползване

І. Общи положения:

1. Електронният магазин е собствен и се експлоатира от търговеца Болкан систем технолоджис ЕООД ДДС № BG 147142235

2. Настоящите общи условия са задължителни за всяко едно лице, което е посетило сайта и е изразило желание да пазарува чрез него. Лице, което не е изразило съгласие и не е приело изрично чрез специална електронна отметка съгласието си с тези условия не може да пазарува на този онлайн магазин.

 3. След потвърждаване на общите условия от страна на клиента, същите се конвертират и имат силата и правното значение на Рамков договор с общи условие за продажба, по който договор страни са:

– Продавач – Болкан систем технолоджис ЕООД

– Купувач – лицето, което се е регистрирало на сайта и е потвърдило изрично общите условия.

4. Разпоредбите на рамковият договор се прилагат към всяка една индивидуална поръчка, направена от съответния клиент – потребител.

5. С потвърждаване на общите условия и с заявяване на покупката, клиента потвърждава, че е съгласен с настоящите условия, с действащото законодателство в Република България, с всички общоприети търговски практики в страната, както и с допълнително посочените съответни изисквания за конкретните продукти.

6. “Болкан систем технолоджис” ЕООД не гарантира и не се задължава да осигури работата на сайта без прекъсване или без възникване на грешки. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация, както и промяна на дизайна на продуктите. “Болкан систем технолоджис” ООД  не носи отговорност за каквито и да е щети вследствие на посещението на уебсайта и информацията, публикувана в него.

ІІ. Индивидуализация на ПРОДАВАЧА

Интернет страницата bebemax.bg  е сайт за покупко-продажба на стоки за бебета и деца. Собственик на платформата е  „Болкан систем технолоджис ЕООД” – дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, ЕИК: 147142235 , със седалище и адрес на управление: България, Бургас 8000, ж.к. Славейков бл.55, вх.П . Номер по Закона за данък върху добавената стойност № BG 147142235

Всички стоки, които продавача предлага чрез магазина са собствени на продавача.

ІІI. НАДЗОРНИ ОРГАНИ

1.  Комисия за защита на личните данни. 

Адрес: гр. София, ул. „Иван Евстатиев Гешов“ № 15, тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40 Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg Уеб сайт: www.cpdp.bg

2. Комисия за защита на потребителите. 
Адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6, тел.: 02 / 980 25 24 факс: 02 / 988 42 18 гореща линия: 0700 111 22 Уеб сайт: www.kzp.bg

Общите условия могат да бъдат променени едностранно от Продавача по всяко време чрез актуализирането им. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички потребители/клиенти. При това клиентът има задължение да прави справка за евентуални промени на общите условия на Сайта при всяко негово ползване.

3.  Koмиcия зa зaщитa нa кoнкypeнциятa

Aдpec: гp. Coфия, бyл. “Bитoшa” №18
Телефон: 02 / 935 61 13; Факс: 02 / 980 73 15
Уeб caйт: www.cpc.bg

ІV. ТЕРМИНИ:

Купувач – лице, което е сключило договор за покупко-продажба през bebemax.eu .  
Продавач – Болкан систем технолоджис ЕООД. 
Клиент/потребител – всяко физическо или юридическо лице или друго правно образувание, което използва сайта на bebemax.bg по какъвто и да е начин, включително но не само като прави поръчки чрез него, купува и др. 
Договор – представлява сключения от разстояние договор между Продавача и Купувача за покупко-продажба на Стоки от Сайта, неразделна част от който са настоящите общи условия за ползване на Сайта. 
Бюлетин ( Newsletter ) – средство за периодично информиране за предлаганите от Продавача Стоки и Услуги и промоции, изпращан по електронен път, чрез електронна поща без то да ангажира или обуславя отговорността на Продавача относно съдържащата се в него информация.

V. РЕГИСТРАЦИЯ

Чрез bebemax.bg  можете да направите поръчка като гост или като регистриран потребител. Регистрацията е напълно БЕЗПЛАТНА. За да се регистрирате, трябва да си изберете уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата база данни. След успешна регистрация адреса за доставка ще бъде запомнен от системата и също така ще имате възможност да виждате предишните си поръчки. При направена поръчка, на e-mail адреса, който сте посочили ще бъде изпратено писмо, което съдържа номера и датата на поръчката, както и нейното съдържание. Това е потвърждение за успешно записана поръчка. Cлед получаването й, ние ще се свържем с Вас, на посочения от Вас емайл или телефон за потвърждение и изясняване на подробности по отношение на доставката. С натискането на бутона „Купи сега“, Вие извършвате електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате, че сте запознат и приемате настоящите Общи условия. Продуктите, които се намират на интернет страниците в онлайн магазина служат за визуализация и не представляват обвързваща оферта за продажба.

Завършвайки процеса на поръчване с натискане на бутона „КУПИ СЕГА“  потребителят от своя страна изпраща обвързващо предложение за сключване на договор за продажба. Непосредствено след това потребителят получава електронно съобщение с автоматично потвърждение за получаване на поръчката (потвърждение на поръчката). Това потвърждение на поръчката все още не представлява приемане на предложението за сключване на договор.

Договорът за продажба с “ Болкан систем технолоджис ” ЕООД се счита за сключен едва след изпращането на поръчаните продукти.

VI. ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

1. ПОРЪЧКИ: За да се поръча онлайн е необходимо първо да се мине през онлайн диагностичния инструмент или ръчно да се изберат желаните продукти. След това, с натискане на бутона „ПРЕГЛЕД НА КОЛИЧКАТА“ потребителят се прехвърля към страницата за финализиране на поръчката. Там той посочва желан адрес за доставка, както и избира метод за плащане. След финализиране на поръчката купувачът получава имейл за потвърждение. Стоките поръчани от нашия електронен магазин, се доставят от нашия партньор куриерска фирма до адреса, указан при заявката. Доставката е възможна до всички адреси на територията на Република България, до които доставят КУРИЕРИТЕ ИН ТАЙМ и СПИДИ. Безплатната доставка, която предлагаме за покупки на стойност над 80 лв. е валидна само на територията на Република България, като изключение правят мебелите, за които доставката като срок и стойност се уточняват за всяка индивидуална поръчка.

2. ДОСТАВКИ: Срок за изпълнение на поръчката е до 7 работни дни, след потвърждаване на заявката и наличността от страна на продавача. Срок на доставка на поръчката – според тарифите и разписанията на КУРИЕРИТЕ ИН ТАЙМ и СПИДИ в дните и часовете, в които работят служителите на компанията и обслужват съответното населено място. Стоката се доставя подходящо опакована, съобразено вида й и вида транспорта за доставка. Продуктите се заплащат при доставянето им на посочения адрес с наложен платеж(ППП), чрез системата за картови разплащания в сайта авансово или авансово чрез банков превод по следната сметка: Уникредит Булбанк, IBAN: BG68UNCR70001524074874, Болкан систем технолоджис ЕООД, основание за плащане- поръчка № ( номера на поръчката, която сте получили в потвърдителния имейл)

Поръчки се изпълняват само след потвърждаване по имейл или телефон. Потвърждение на поръчки от наша страна се извършва всеки работен ден, от 10:00 до 18:00 часа.  СПОРЕД ЗЗП всички закупени стоки от разстояние могaт да бъдат върнати в срок от 14 дни след получаване , клиентът има право да върне или замени поръчаният от нас продукт/и, като са спазени следните условия:

  • Не са налице повреди по опаковката и съдържанието и, продукта не трябва да бъде употребяван.
  • Запазена оригинална опаковка.
  • Транспортните разходи за връщане на стоката са за сметка на клиента.

В случай, че желаете да върнете закупеният от вас продукт в 14 дневен срок след получаването му, молим да ни изпратите попълнения формуляр на info@bebemax.bg и/или посочения адрес във формуляра.

ВАЖНО!!! Формуляр за упражняване право на връщане и право на отказ при online покупки можете да изтеглите тук.

VІI. ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Възможни затруднения при осъществяване на поръчката:

  1. Адресът за доставка/фактура е непълен или погрешен.
  2. Погрешен телефон за връзка с клиента.

VІIІ. ЦЕНИ И ПРОДУКТИ

Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които потребителят е поръчал, плюс цената за доставка на стойност 5 лв., ако заявените продукти са на стойност под 80 лв., доставката е безплатна на територията на Република България, като изключение правят мебелите, за които цената за доставка се обявява на Клиента след предварителна справка с тарифите на куриерска компания Интайм или Спиди.  Клиентът също има възможността, сам и за своя сметка, да изпрати куриерска фирма в склада на Продавача, за да вземе поръчаните и предварително платени на 100% мебели. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Цените са посочени в левове. Всички продукти са нови, неупотребявани и оригинално опаковани, с гарантирано качество и произход, 100% оригинални продукти.

“ Болкан систем технолоджис ” ООД си запазва правото да променя цените без да уведомява своите потребители, както и да коригира грешки в описанието на продуктите.

ІX. Плащане

1. При попълване на заявката за поръчка на стока, Потребителят следва да избере и укаже по какъв начин ще извърши плащането. Този начин може да бъде:

 – чрез наложен платеж – Потребителят заплаща стойността на поръчката на куриера, в момента на доставка на поръчаната стока. Плащането на обявената стойност на наложения платеж (цената, която Потребителят следва да заплати за закупената стока) се извършва по следния начин: – на куриера – в момента на доставката на пратката.

авансово, преди доставката, чрез банкова платежна карта – кредитна или дебитна. За да се извърши плащане чрез използването на банкова карта, трябва да са налице следните условия: – банковата платежна карта следва да е от някой от следните видове: MasterCard, MasterCardElectronic, Maestro, Visa, VisaElectron, VPAY; в допълнение – карта V PAY или карта MasterCard Electronic ще бъде приета само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или Master Card Secure Code; – банковата платежна карта следва да поддържа възможност за извършване на транзакции чрез картата в интернет; При плащане чрез банкова платежна карта (кредитна или дебитна): – ще се отвори платежна страница на обслужващата Дружеството банка („Уникредит Булбанк“ АД); – на платежната страница Потребителят следва да въведе данните на картата, чрез която ще извърши плащането.  Тук се попълват данните и указанията от банката

авансово по банков път по следната сметка: Уникредит Булбанк, IBAN: BG68UNCR70001524074874, Болкан систем технолоджис ЕООД, основание за плащане- поръчка № ( номера на поръчката, която сте получили в потвърдителния имейл).

Х . ОСОБЕНИ СЛУЧАИ НА ПЛАЩАНЕ – КАПАРО

При специални поръчки на индивидуални продукти или продукти, които в момента не се намират налични в склада на търговеца, се прави индивидуално поръчка чрез имейл на адрес: info@bebemax.bg. В разменените имейли се уговарят всички детайли по сделката, включително плащането на капаро и отказ от поръчка, ако такъв е договорен.

2. Условия на плащане с карта за избран продукт

  • Приемаме плащане със следните видове карти: MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY.
  • Моля, обърнете внимание, че вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.
  • При необходимост от връщане на платени с карта суми по доставени от нас стоки, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането или чрез банков превод на посочена от клиента банкова сметка в банка от Европейския съюз.

ХI. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ

Стойността на върнатата стока се възстановява на купувача в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на отказания артикул. При коректно изпълнение на процедурата по връщане на стоката, възстановяването на суми се извършва при възможност по същия начин на плащане, използван от Вас при покупката или чрез банков превод в банкова сметка, посочена писмено по имейл на банкова институция в България или Европейският съюз.

ХIII. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Продавачът гарантира на своите Потребители/Клиенти конфиденциалността на предоставените лични данни и се задължава да не ги предоставя на трети лица под никаква форма, нито да ги използва за различни от горепосочените цели. Предоставените от клиентите лични данни на bebemax.bg (имена, адрес, телефон, e-mail и др.) ще бъдат използвани единствено и само за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни. Онлайн разплащанията с карти се осъществяват през онлайн ПОС-терминал на банка Уникредит Булбанк. „Болкан систем технолоджис ЕООД“ не пази информация за кредитните карти на клиентите си, нито има достъп до тях. „Болкан систем технолоджис ЕООД“ не носи отговорност за допълнителни такси, комисионни и други допълнителни плащания, направени от купувача или неговата банка по повод на транзакцията.

ИЗТРИВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Винаги можете да заявите изтриване на личните ви данни, като заявите това на имейл с адрес: info@bebemax.bg.

ХІV. РЕКЛАМАЦИИ

Законоустановеният срок за удовлетворяване на рекламация е 30 дни от датата на заявяването и, писмено на имейл: info@bebemax.bg. Продуктът трябва да бъде доставен на адрес: гр. Бургас, ул.Транспортна 15, Смарт център, магазин Бебемакс. Преди да изпратите или вземем с на наш партньор- куриерска компания рекламацията, моля, свържете се с нас за повече информация относно проблема и уточнения за начина и времето на изпращане на повредения продукт на посочения телефон/имейл за контакт: +359 88 6060333/info@bebemax.bg. Към документите приложете описание на причината за рекламацията и информация за Вас, с която да идентифицираме Вашата покупка (най-често това е име, на което сме изпратили поръчката или въведен телефонен номер). Задължителни атрибути при предявяване на рекламация са: документ, удостоверяващ дата на покупката, точно описание на проблема, сериен номер на продукта. Не забравяйте да ни предоставите пълна информация за контакт с Вас, включително имейл и телефонен номер, на които да Ви уведомим за хода на рекламацията. Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще изискват от нас наложен платеж или такса за доставката. В такъв случай пратката няма да бъде приета.

ХІІ. ОТКАЗ ОТ СКЛЮЧЕН ДОГОВОР

При отказ от сключен договор, сумата ще бъде възстановена на купувача в 14-дневен срок, считано от датата, на която продавачът е получил съобщение от страна на купувача за отказ от сключения договор. В случай, че продуктът е бил употребяван, не може да се извърши отказ от сключен договор. Ако върнатият продукт е непълен, увреден или видимо използван, продавачът има право да изисква компенсация за възникналите вреди. За целите на прилагане на правото за отказ от сключен договор, купувачът следва да уведоми продавача по електронната поща на адрес: info@bebemax.bg

ХІІІ. СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

За всякакви въпроси, неуредени в настоящите Общи условия и допълнителни запитвания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка. 

Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването на договора, неговата недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от съответния компетентен по степен съд в гр. Бургас, като в този смисъл настоящата клауза има значението на договор за местна подсъдност  по чл.117, ал.2 ГПК

ХІV. Бисквитки

HTTP бисквитката, обикновено наричана просто „бисквитка/и“, е пакет информация, във вид на малък по размер текстов файл, който се изпраща от уеб сървъра към Вашия Интернет браузър, а след това връщани от браузъра всеки път, когато той получи достъп до същия този сървър/уеб сайт. Бисквитките са полезни, понеже позволяват на уеб сайта да разпознае посетителя при повторния влизания в уеб сайта и да запази неговите предпочитания за съответния сайт.

‘Сесийни’ бисквити (Session Cookies)

Когато дадена бисквитка няма дата или период на валидност, тогава тя е сесийна/временна. Браузърът разпознава дадена бисквитка като сесийна, ако към нея липсват атрибутите Expires и Max-Age. След като посетителят затвори браузъра си, сесийната бисквитка се изтрива. Сайтът може да премахва от браузъра сесийни бисквитки, например когато потребителят излезе от профила си в сайта или пък остане неактивен за определен период от време.

‘Постоянни / Проследяващи’ бисквити (Persistent/Tracking Cookies)

Когато бисквитката има дата и/или период на валидност, тогава тя може да се определи като ‘постоянна’. Това означава, че при затваряне на браузъра бисквитката не се изтрива.
Постоянните бисквитки също може да служат на сайтовете за запомняне и различаване на посетителите си. Най-често с цел персонализиране, събиране на статистики за достъпа, подобряване на използваемостта на сайта и потребителското изживяване. Както и за други цели, които не изискват идентифицирането конкретно на потребителите чрез тяхна лична или удостоверяваща информация (потребител, парола).
Например услугата на Google – Анализ (Analytics) използва такива бисквитки, за да може да различава новите (unique visitor) от завърналите се (returning visitor) потребители на даден сайт.

Бисквитки на трета страна (Third Party Cookies)

Разновидност на бисквитките са тези от ‘трета страна’. По-агресивните бисквитки от трета страна са тези на рекламните компании, които ги използват за събиране на информация и проследяване на поведението и активностите на посетителите, с цел показване на подходящи реклами и предложения.
Когато на дадена уеб страница се изтеглят и зареждат ресурси от външни сайтове, докато браузърът зарежда тази страница, на заден фон той прави отделни заявки и към тези външни сайтове.

Ние използваме бисквитки (“cookies“), с цел да разпознае Вашите повторни влизания и предпочитания на сайта, да подобри Вашето преживяване и нашият сайт. Използваме както сесийни бисквитки, така и такива, които остават за определ период на Вашето устройство след приключване на определената сесия. Някои от тях са необходими за базовата функционалност на уеб сайта, докато други ни позволяват да Ви предоставим по-добро, персонализирано използване на уеб сайта.

Изберете сами дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашия компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. По този начин можете да приемете или откажете всяка бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен и да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org. Обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на части arteka.bg да функционират правилно.

Настройки на бисквитките в Internet Explorer 

Настройки на бисквитките във Firefox

Настройка на бисквитките в Chrome

Настройка на бисквитките в Safari

ИЗМЕНЕНИЯ

Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от “ Болкан систем технолоджис ” ЕООД  и  с публикуването им на сайта стават задължителни за всички потребители, както нови, така и такива, които вече са изразили съгласие общите условия на продавача.