Блог / Колички/

Откъде започна всичко – ПРАЗНУВАНЕ на 20 ГОДИНИ на революционния бранд BUGABOO!

Откъде започна всичко – ПРАЗНУВАНЕ на 20 ГОДИНИ на революционния бранд BUGABOO!

ПРАЗНУВАНЕ на 20 ГОДИНИ на революционния бранд BUGABOO

Преди повече от две десетилетия един човек имаше идея. Това беше идея, толкова визионерска, че щеше да революционизира цяла индустрия и да промени начина, по който да мислим за детските колички.

Всичко започва оттук: Единият от създателите на количката е Макс Баренбург, който в средата на 90-те завършва дизайн в Академията за дизайн в Айндховен, Холандия. Дипломната му работа е била да направи дизайна на нова количка за деца, удобна за техните родители.

Макс и неговият бизнес партньор виждат потенциала в продукта веднага, защото е било революционно решение да се комбинират толкова много функции и в същото време напълно да се интегрират функциите и формата в дизайна. Това е идеалното решение за количка- всичко-в-едно и е достатъчна маневрена, за да минава през всякакви терени.

„Това, което първоначално доведе до изобретяването на първата количка Bugaboo, беше моята изненада от видовете колички, които виждах на улицата. Навсякъде, където отивах, виждах родители, които се бореха да сгъват количките, дори да използват количките си. И всичките те изглеждаха старомодни и подобни и със скучни цветове и тромави колела…Въобще нямаше нищо желано в тези продукти“-казва Макс Баренбург- съосновател и главен директор на дизайнерския отдел.

Следващата стъпка е работата на малък екип, който работи уверено върху първия продукт на Bugaboo, превръщайки дипломната работа в количка, готова да отговори на нуждите на родителите. И така през 1999 г. Макс Баренбург, седейки в едно кафене в Амстердам, гледаше как по улиците минаваха една след друга неговите колички.

Тази количка е основа за излязлата през 2005 г Bugaboo Cameleon. От момента на нейната концепция, технически детайли са подобрявани много пъти, но формата, силуета и основният дизайн са същите до днес.

Блог

Откъде започна всичко – ПРАЗНУВАНЕ на 20 ГОДИНИ на революционния бранд BUGABOO!