SWANDOO – ИНОВАТИВНИТЕ СТОЛЧЕТА ЗА КОЛА

Swandoo е иновативна марка, посветена на решенията за безопасност на децата. Създадена с голяма любов от родители…към родители.
Амбицията на фирмата да се развива и усъвършенства е отразена в логото на марката – ЛЕБЕД – символ на създаването и поддържането на дълготрайни връзки и много добри грижи за семейството си.

„Вярваме, че всяко новородено бебе е специално и изпълнено с потенциал, който ще процъфтява само с подходящата любов и подкрепа“

Ето защо създателите на марката кръщават първия продукт на учения и носителя на Нобеловата награда – Алберт Айнщайн.

„Непрекъснатите ни усилия и любовта към нашата работа са посветени на семействата и децата, които ще създадат по-добро бъдеще“- споделят още те.

ALBERT

Столът за кола Albert на Swandoo е първокласна бебешка седалка; отличен с награди за дизайн и иновативни функции, за да улесни живота на семействата. Albert е победител не в един, а в ТРИ теста: немският автомобилен клуб ADAC го оценя като ПОБЕДИТЕЛ с 1.6 при тестовете, като тук се оценя не само резултати от челен и заден удар, а при страничен удар. Също така най-добри резултати има и при австрийската OEMTC и швейцарската организации TCS.

От създаването си до момента столчето за кола Albert печели редица награди за дизайн, като: Red Dot Award през 2017 г, German Design Award WINNER за 2019 г. Впечатлява с хармонични пропорции, линии и повърхности и осигурява на всички съвременни родители най-умното решение, съчетано с максимална безопасност.

MARIE

Другият отличаващ се продукт Swandoo е въртящото се столче на 360° -Marie i-Size, кръстено на учения и двоен носител на Нобелова награда Мария Кюри. Тази седалка предлага просто и интуитивно потребителско изживяване, като същевременно надминава стандартите за безопасност. Marie i-Size предлага изключителна безопасност, комфорт и спокойствие – може да се регулира в четири позиции за почивка както в посока, насочена напред, така и в обратна и да се върти на 360°. През 2020 г. Marie i- Size печели награда за дизайн на най-старата независимата организация в света за дизайн, базирана в Хановер – iF International Forum Design GmbH в категория Продукти.


Столчетата за кола Swandoo са разработени, така че родителите да се насладят на специалните моменти с детето си, което ще е в безопасност, а Swandoo да бъде част от тяхното пътуване.

„Основахме Swandoo, тъй като самите ние като родители не можахме да намерим качеството на продукта, което търсихме. Въз основа на нашия опит и възможности ние започнахме проектирането и производството на продуктите, които искахме за нашите деца“ – споделят основателите на фирмата, базирана в Австрия.

– „Поставихме си за цел да се превърнем в умен и грижовен спътник на съвременните семейства, подобрявайки благосъстоянието на родителите и техните деца!“

Вижте столчетата тук:

Откъде започна всичко – ПРАЗНУВАНЕ на 20 ГОДИНИ на революционния бранд BUGABOO!

Преди повече от две десетилетия един човек имаше идея. Това беше идея, толкова визионерска, че щеше да революционизира цяла индустрия и да промени начина, по който да мислим за детските колички.

Всичко започва оттук: Единият от създателите на количката е Макс Баренбург, който в средата на 90-те завършва дизайн в Академията за дизайн в Айндховен, Холандия. Дипломната му работа е била да направи дизайна на нова количка за деца, удобна за техните родители.

Макс и неговият бизнес партньор виждат потенциала в продукта веднага, защото е било революционно решение да се комбинират толкова много функции и в същото време напълно да се интегрират функциите и формата в дизайна. Това е идеалното решение за количка- всичко-в-едно и е достатъчна маневрена, за да минава през всякакви терени.

„Това, което първоначално доведе до изобретяването на първата количка Bugaboo, беше моята изненада от видовете колички, които виждах на улицата. Навсякъде, където отивах, виждах родители, които се бореха да сгъват количките, дори да използват количките си. И всичките те изглеждаха старомодни и подобни и със скучни цветове и тромави колела…Въобще нямаше нищо желано в тези продукти“-казва Макс Баренбург- съосновател и главен директор на дизайнерския отдел.

Следващата стъпка е работата на малък екип, който работи уверено върху първия продукт на Bugaboo, превръщайки дипломната работа в количка, готова да отговори на нуждите на родителите. И така през 1999 г. Макс Баренбург, седейки в едно кафене в Амстердам, гледаше как по улиците минаваха една след друга неговите колички.

Тази количка е основа за излязлата през 2005 г Bugaboo Cameleon. От момента на нейната концепция, технически детайли са подобрявани много пъти, но формата, силуета и основният дизайн са същите до днес.

Най-леката комбинирана количка

Charley притежава всичко, което ще улесни живота Ви с малко бебе в града!

Отличаваща се със забележително ниско тегло-само 8 кг, тя не е само компактна, но и най-леката детска количка в сегмента на комбинираните колички! След ден на разходки и забавления из градските улици, тя лесно се сгъва и може да бъде поставена в изправено положение. Още един плюс за тази количка– по този начин спестява пространство!

Easywalker Charley е с устремен, модерен дизайн, притежава изключителен комфорт и функционалност!

Най-компактната и най-леката количка в категория комбинирани детски колички- тежи само 8 кг (шаси+седалка и шаси+кош за новородено)!

Характеризира се с: амортисьори на 4 колела; регулация на сенника по височина; регулация на дръжката, пълно легнало положение на седалката; регулация на височината на седалката по височина (посредством адаптери); XL сенник.

Предлага се в следните цветове: DesertPink, CloudGrey, GlacierBlue, NightBlack

Детска количка EasywalkerCharley e предшественик на другото бижу в колекцията – MINI by Easywalker Stroller. Отличава се с емблематичен дизайн, разработен в колаборация с познатата марка MINIна BMW Group. Тук десените са универсални и изчистени с емблемата на MINI– цветове OxfordBlackи Soho Grey.

Тази количка притежава всички характеристики на детска количка Charley: тежи само 8 кг! – компактна; маневрена, идеална за градски разходки; амортисьори на 4 колела; допълнителна секция на сенника и вентилационен отвор; седалка с пълно легнало положение; може да стои изправена в сгънато положение.

Десените са универсални и изчистени с емблемата на MINI– цветове Oxford Black и Soho Grey.

Марката Easywalker вече предлага и бебепорт Softcot, който може да се използва от новородено със седалката за след 6 месец на детска количка Charley, MINI Stroller, както и с Buggy XS и по този начин да отпадне необходимостта от кош за новородено.

Цялата колекция е налична в магазин Bebemax или на www.bebemax.eu.

МЕРЦЕДЕС БЕНЦ на детските колички

С новия MercedesBenz на производителя на детски колички Hartan младото поколение ще получи стил, лукс и удоволствие от возенето буквално още от люлката.

Ергономична функционалност, тествани безопасни материали и иновативност отговарят на модерната спортна визия, разработена в тясно сътрудничество с дизайнерския отдел на Mercedes-Benz. Това гарантира, че детската количка отговаря на най-високите изисквания по отношение на подбора и качеството на материалите.

Специална отличителна характеристика са спортните колела с 5 двойни спици в дизайна, вдъхновен от AMG, с окачване и въздушни камери, които са също характерни за новата C- класа.

Много позиционна седалка със сенник, позволяващ безшумно сгъване, вентилационна система, вградена допълнителна козирка с UV защита фактор 50+, както и телескопична дръжка са част от характеристиките на направената от висококачествени материали конструкция.

Други характерни черти за тази детска количка са изключително лесна за употреба клик – система за определяне на посоката на поставяне на седалката с лице или с гръб към родителя с едно движение, както и регулация на гръбчето до пълно легнало положение, което предлага комфорт както за бебето, така и за родителя.

Логото на Mercedes-Benz е поставено на видно място както на рамата и на текстила на самата количка, така и на аксесоарите към нея.

Детската количка се предлага в три варианта на десени, вдъхновени от интериора на използваните дамаски в топ моделите на автомобилната гама на Mercedes-Benz.

Дизайнът DESSINSportе комбинация от черен/антрацит и сив цвят с червени акценти и шевове върху кожената дръжка и сенника, за да се придаде динамичен вид. Рамата е с цвят иридий сребърен.

Вариантът DESSINDolceVitae в бежов, пясъчно/кафяв цвят и придава елегантност на количката.

Дизайнът DESSIN Deep Sea в антрацит сив /син цвят Seaskin, показващ стилна модерна посока.

Детска количка MercedesBenz Avantgarde се предлага от магазин Bebemax, изключителен представител на Hartan Kinderwagenwerk e.K. за България.

Един колан – два живота!

Безопасността в колата е задължителна за всеки един от нас, но най-вече за бременната жена!

Естествено, според изискванията за Пътна безопасност, всеки пътник в колата трябва задължително да поставя предпазен колан, а при бъдещите майки е важно не само поставянето на такъв колан, но и как е позициониран.

Според проучвания на Великобританския институт по пътна безопасност и Шведския Национален Институт за тестове и изследвания, поставеният неправилно или твърде високо колан при сблъсък увеличава тройно риска от увреждане на плода.

В случай на катастрофа бременна жена се изтласква напред със сила, еквивалентна на 3 – 5 тона. Носенето на автомобилен колан през коремната област може да окаже непоносим натиск върху плацентата и плода.Дори ако нараняванията са незначителни, все още има риск до 5% от спонтантен аборт.

Чрез използване на предпазен колан за бременни Clippasafe натискът се отклонява надолу далеч от областта и така се предпазва както плацентата, така и плода! Иновативният Bump Belt защитава неродените бебета и техните майки при пътуване с кола.

EASYWALKER: НЕКА ДА ВЪРВИМ ЗАЕДНО!

Нидерландската марка Easywalker е основана през 1989 г в гр. Амстердам, като въвежда радикално нова концепция на пазара за детски колички- произвежда първата триколка в Европа. Днес компанията развива наред с бранда Easywalker и още два – MINI by Easywalker и Disney by Easywalker, за които притежава ексклузивни лицензи. Освен познатата марка MINI by Easywalker, от тази година компанията започна да произвежда детски колички под бранда Disney и с изображението на най-обичания герой на Disney-Mickey Mouse.

Марката Easywalker представя:

Комбинирани детски колички:

Детскa количкa Easywalker Harvey2: Това е количката, която расте със семейството. Тя е стилна лека и се сгъва компактно. Когато се появи втори малък член от семейството, детската количка може да се трансформира в двойна количка- количка за близнаци или породени деца. Може да се постави седалка за по-голямото братче или сестриче и кош за новородено за по-малкото; може да се съчетаят две седалки или друга комбинация. Предлага се в следните цветове: Coral Green, Desert Pink, Stone Grey, Ocean Blue, Night Black. Тези цветове се предлагат в комбинация с черно шаси.

Детскa количкa Easywalker Charley: Най-компактната и най-леката количка в категория комбинирани детски колички- тежи само 8 кг (шаси+седалка и шаси+кош за новородено)!

Характеризира се с: амортисьори на 4 колела; регулация на сенника по височина; регулация на дръжката, пълно легнало положение на седалката; регулация на височината на седалката по височина (посредством адаптери); XL сенник

Предлага се в следните цветове: Desert Pink, Cloud Grey, Glacier Blue, Night Black

Детскa количкa MINI by Easywalker Stroller: С емблематичен дизайн, разработен в колоборация с MINI на BMW Group.

Тази количка притежава всички характеристики на детска количка Charley: тежи само 8 кг!; компактна; маневрена, идеална за градски разходки; амортисьори на 4 колела; допълнителна секция на сенника и вентилационен отвор; седалка с пълно легнало положение; може да стои изправена в сгънато положение;

Предлага се в следните цветове: Oxford Black, Soho Grey.

Летни колички:

Детски колички Easywalker Buggy XS: изработени от премиум текстили с най-нови характеристики: с цяла дръжка, с по-големи колела, с включен борд и дъждобран. Супер олекотена конструкция-/само 6 кг!/, която в сгънато положение се побира в кабинното отделение на самолета

Детски колички Easywalker Miley: подходящи както за разходки в града, така и за пътуване. Компактност, лекота и усъвършенстван дизайн са част от характеристиките на детска количка Easywalker Miley, които я правят идеална за разходка в града или за преоткриване на света. Може да се сгъва само с една ръка до размери, подходящи за кабинното отделение на самолета. Фокусирана върху последните модни тенденции, Easywalker Miley е атрактивен продукт за млади и модерни семейства. Текстилът е изработен от рециклирани пластмасови бутилки, което допринася и за устойчива среда.

Детска количка Easywalker Miley разполага с иновативна система за аксесоари, която позволява да се прикрепи към дръжката на количката или предпазния борд ваш любим аксесоар само с един клик- напр. вашия мобилен телефон, поставка за чаша, детско кормило или фар с LED светлина.

Детска количка Easywalker Jackey: е проектирана за съвременни родители, които ценят както стила, така и лекотата при използването на количката. Само с едно натискане на бутон, Jackey се сгъва в компактен, лек и самостоятелно стоящ пакет. Със своите трайни материи и изискани детайли, Jackey е идеален спътник за активни, стилни родители. Пътуването с бъги никога не е било по-лесно!

Как да съобщим, че чакаме бебе (по забавен начин)

Със сигурност, един от най-вълнуващите моменти за бъдещите родители е този, в който ще съобщят на семейството и приятелите си, че ще имат бебе. Повечето от тях изчакват да минат първите 3 месеца преди да споделят Голямата Новина, други пък нямат търпение и искат да кажат на света в момента, в който видят двете черти.

Може да го съобщите очи в очи, може дори и по телефона. А може и да изберете по-оригинален и със сигурност незабравим начин. За да ви вдъхновим, събрахме на едно място най-щурите съобщения за бременност в глобалната мрежа, разделени на няколко теми.

БЕЛЕЖКА С ТЕРМИНА

Една от най-лесно изпълнимите идеи е да принтирате или да напишете на ръка термина, придружен от закачливо послание като например: „Не отваряй преди…“ или “Предизвестие за напускане“.

ОРИГИНАЛЕН НАДПИС

Тук идеята е подобна на бележката с термина. Може да използвате надпис „Ще ставаш татко“ или направо цяла композиция, като на втората снимка.

МАМА И ТАТКО

Едно от любимите ни – снимка на двойка с допълнен текст „Снимка на хартия – 1лв., плик – 50ст., марка – 20ст., изражението ти когато осъзнаеш, че всъщност на снимката сме трима – БЕЗЦЕННО!

С ФОРМА СЪРЦЕ

Ръце във формата на сърце – нещо супер лесно, класическо и до някъде тривиално.

ДА ПОСМЯТАМЕ

1+1=3? Чакай, в това няма логика. Аха…сега разбирам какво имаш предвид.

ФИЛМОВА ПРЕМИЕРА

Една от най-оригиналните идеи е представянето на предстоящата „ПРЕМИЕРА“ на бебето под формата на филмов постер. Изберете подходящо заглавие от типа „ГОЛЕМИЯТ БРАТ“, „ПОЗАБРЕМЕНЯЛА“, „ЖЕНЕНИ С ДЕЦА“, „БЕБЕТО БЕГЛЕЦ“… Добавете забавен анонс „От създателите на „50 първи срещи“ или „По истински случай“ , вашите имена в главните роли и накрая датата на премиерата или например: „ОТ ЮНИ В КИНАТА“.

ПОСТЕР НА ФИЛМ НА УЖАСИТЕ

Ето и нещо за двойките с по-нестандартен вкус и черен хумор. Популярни заглавия на хорор филми като „28 ДНИ ПО-КЪСНО“ (много оригинална асоциация с липсващия женски цикъл), “ПОТОМСТВОТО“ или „ЗАЧЕВАНЕ“.

КУЧЕ – ВЕСТИТЕЛ

Когато четириногите са неразделна част от семейството, е много симпатично да им определите главната роля в това забавно начинание.

СЕМЕЙНО СЪОБЩЕНИЕ

Тази идея е много подходяща за семейства, които вече имат поне едно дете. Снимка от типа „1-2-3“ или тениска „Батко/Кака“ са все страхотни идеи за съобщаване на новината за появата на новия член на семейството.

СНИМКА С ОБУВКИ

Също много сладурска е идеята за снимка с малки бебешки обувчици, обикновено придружени от обувките на останалите членове на семейството. Ето няколко предложения:

ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ

Животът се променя драстично когато забременееш. Вдъхновени от тази промяна, някои двойки съобщават по забавен начин Новината със снимки от типа „Пие за две/Хапва за две“ или „Сменям мотора с комби“.

БЛИЗНАЦИ СА!

Не може да бъде, очаквате не едно, а две! Това си заслужава подобаващо представяне.

ПЛАНИНАРИ

За тези, които обичат походите в планината и пътуванията, ето няколко идеи:

НА ПЛАЖА

В тон с предстоящото лято, ви предлагаме няколко оригинални идеи, вдъхновени от плажа.

А ако вече сте съобщили новината и вълнуващият миг наближава, може би е време да помислите какво ще ви бъде необходимо за раждането и посрещането на бебето у дома. Разгледайте нашият Помощник за пазаруване, където сме събрали най-важното от списъка за бебето.

За още забавни и полезни статии, както и за да следите всички наши промоции, не пропускайте да харесате официалната ни страница във Фейсбук.

С какво да започнем захранването – пет подходящи храни.

Захранването е момент, който майките очакват със смесени чувства – от една страна нямаме търпение да минем към нов етап от развитието на бебето и да му предложим малко „човешка“ храна, а от друга – мисълта с какво да започнем, ни обърква и стресира.

Преди да стартираме захранването, е важно да сме сигурни, че бебето ни е готово. Има няколко сигурни сигнала за това:

* Бебето се е научило да преглъща собствената си слюнка и не се лигави толкова много, което се случва около 6 месец.

* Може да седи самостоятелно, което е важно за безопасното поглъщане на храната и доброто храносмилане.

* Проявява интерес към общата храна на масата.

* Имитира „хранителни практики“ като дъвче, прехвърля езика и премлясква с устни.

* Ако му предложите лъжица с храна, отваря устата с желание.

Ако бебето ви дава сигурни сигнали, че е готово за захранване, можете да започвате. Предлагаме ви 5 подходящи храни за начало, които да изберете според сезона.

Подходяща храна #1. АВОКАДО

Авокадото е превъзходен избор за бебешка храна. То е мощен източник на полезни мононенаситени мазнини, витамини и ензими. Освен това е наистина лесно за намачкване с вилица – само е важно да е напълно узряло.

Подходяща храна #2. БАНАН

Безценен източник на електролити, бананът е богат на калций, магнезий, калий и още много! Този благоприятен за храносмилане вкусен плод, бързо ще се превърне в любим за вашето бебе.

Подходяща храна #3. МОРКОВ

Морковите са идеален първи зеленчук. Ако ги приготвите на пара, те са наистина лесни за храносмилане. Освен това имат сладък вкус, което се харесва на бебето. Не на последно място са заредени с витамин А, бета-каротин и още много важни витамини и минерали.

Подходяща храна #4. ТИКВА

Тиквата е по-добрият избор когато става въпрос за въглехидрати. Тя е лесна за храносмилане и е чудесен източник на витамини.

Подходяща храна #5. КРУША

Крушата има високо съдържание на витамин C, витамин K и мед. Тя рядко е кисела, но винаги много вкусна!

Най-хубавото при тези пет храни е, че можете да ги смесвате в различни комбинации и по този начин да предлагате нови вкусове на бебето, които няма как да не му харесат.

За успешен старт на захранването ще ви трябват и:

– Столче за хранене

– Прибори

Ако тази статия ти хареса, сподели я с други мами, на които ще бъде от полза.

За още полезна информация, се присъедини към нашата фен страница във Фейсбук.

Възможно ли е да изберем пола на бебето?

Когато очакват първата си рожба, повечето бъдещи родители нямат особени предпочитания за пола на бебето. Момче или момиче, няма значение, важното е да се роди живо и здраво. С второто дете нещата са малко по-различни. Разбира се, ще се радваме и на двата варианта, но дори и да не го признаваме, вътре в нас винаги има една везна, която клони повече в полза на един от двата пола.

Съществуват редица твърдения, че можем да влияем на естествения подбор и да забременеем с желания пол. Но можем ли нистина да го направим?

КАКВО ГЛАСЯТ ПОВЕРИЯТА

Народният фолклор е пълен с легенди, за това как можеш да предрешиш избора. Например, че ако мъжът хапва повече риба и морски дарове, шансоветеда заченете момчеса по-големи, а ако предпочита сладките и тестени храни – по-скоро ще имате момиче. Смята се, че ако мъжът пие кафе непосредствено преди секс, активира Y-хромозомите, което прави забременяването с момче по-вероятно. Ако пък искате момиче, трябва да правите секс на четни дати. Или пък да следите фазите на луната – ако е четвърт, вероятността да заченете момче е по-голяма. Списъкът с поверия е дълъг.

КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ СЛУЧВА

Полът на бебето се определя от вида хромозоми, които се комбинират при оплождане. Мъжът изхвърля между 200 и 400 милиона сперматозоиди. Някои от тези сперматозоиди съдържат Y хромозоми, други – X хромозоми. Яйцеклетките на жената съдържат X хромозоми. Ако спермата, която опложда яйцеклетката има Y хромозоми, ще се роди момче. Ако има X хромозоми – ще бъде момиче.

Според статистиката, на 49 момиченца, се раждат 51 момченца. Тъй като са по-неустойчиви, природата се е погрижила момчетата да се зачеват по-лесно. Това се дължи на факта, че мъжките Y хромозоми са по-пъргави от женските Х.

ТЕОРИЯТА НА ШЕТЪЛС

Дали ще имаш момче или момиче е въпрос на късмет. Американският биолог Д-р Ландръм Шетълс обаче е на друго мнение. През 1960г. той открива, че мъжките Y хромозоми са по-малки и по-бързи от женските X хромозоми, които са по-големи и по-бавни, но пък живеят по-дълго.

Той също така открива, че женските сперматозоиди оцеляват по-добре в киселинна среда, докато мъжките сперматозоиди плуват по-добре и по-бързо във високо алкална среда. Интересен факт е, че вагиналните секрети на жената са най-алкални в периода на овулация (14 -16 ден при жена с нормален цикъл от 28 дни). Съответно в дните преди и след овулация, средата става по-киселинна.

В съответствие с този факт, д-р Шетълс създава теория, чевремето на сексуалния акт е от най-голямо значение за определянето на пола. Двойките, които забременеят по време или около овулацията, е по-вероятно да имат момче. Тогава яйцеклетката е готова за оплождане и средата е високо алкална, което създава благоприятна предпоставка за бързите мъжки сперматозоиди. Съответно двойки, които правят опити да забременеят 2,5 до 3 дни ПРЕДИ овулацията, имат по-големи шансове за момиче, тъй като устойчивите женски сперматозоиди е по-вероятно да оцелеят в киселинната среда преди овулация и да дочакат готовата за оплождане яйцеклетка.

И ВСЕ ПАК…

Д-р Шетълс твърди, че двойките, които следват неговия метод имат 75% успеваемост в предрешаването на пола. Освен времето на зачеване, за да увеличим шансовете си, той препоръчва определени сексуални пози, както и хранителен режим. Но не можем да кажем със сигурност дали всичко това е 100% вярно.

През 1995г. медицинския журнал на Ню Ингланд прави проучване с 221 здрави жени и стига до заключението, че времето на сексуалния акт спрямо овулацията, не влияе по никакъв начин на определянето на пола на бебето.

Има и друга теория, известна като „Методът на Уелан“, която пък напълно се противопоставя на теорията на Шетълс като твърди, че за да имате момче трябва да правите секс 4 до 6 дни преди овулация.

Когато става въпрос за продължаване на човешкия род, природата си знае работата. И въпреки многото народни мъдрости и логични теории, като тази на Шетълс, подбора на пола си остава по-скоро мистерия. Което може би е най-добре, защотопреди всичкодецата са дар от Бога.

А ВИЕ?

Чували ли сте за начини да предопределите пола на бебето? А опитва ли ли сте? Споделете с нас в коментарите във Фейсбук.

3349